Links

Met welke organisaties of websites hebben wij een link?

Wij zijn een wereldkerk! Adventkerk Harderwijk maakt deel uit van de Nederlandse Unie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. De landelijke kerk is onderdeel van de Trans Europese Divisie, wat een groot deel van Europa omschrijd. Alle divisies samen vallen onder de Generale Conferentie.

Adventkerk Harderwijk is onderdeel van de gezamenlijke kerken in Harderwijk: Geloven in Harderwijk.

Als Adventkerk Harderwijk steunen wij verschillende organisaties. ADRA is een ontwikkelingsorganisatie die wereldwijd actief is. Behalve in Nederland is ADRA in nog 139 landen vertegenwoordigd. Daarnaast steunen wij het Joshua studeerfonds. Wij helpen de Keniaanse Joshua om zijn studie tot kaakchirurg te kunnen volgen en uiteindelijk afronden. Verder steunen wij een project voor zonne-energie in de Filipijnen.

Voor mensen die interesse hebben in meer verdieping van bijvoorbeeld de Bijbel, biedt het ESDA Instituut van de Adventkerk (gratis) cursussen aan. Verdieping kan ook worden gevonden in de boeken die worden aangeboden in de webshop van de Adventkerk.

Reinder Bruinsma, lid van Adventkerk Harderwijk en emeritus predikant, heeft een wekelijkse blog waarin onder andere de actuele zaken die spelen binnen ons kerkgenootschap worden gereflecteerd.

ANBI-gegevens

De Adventkerk (Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten) is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat iedereen die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. In ruil daarvoor maakt een ANBI-instelling gegevens openbaar. Het meerjarenplan en andere ANBI-gegevens van Adventkerk Harderwijk zijn te vinden op de website van de Landelijke Kerk. Hier zijn ook de ANBI-gegevens van het Landelijke kantoor te vinden.